PRENOVA KOPALNICE

S skrbno načrtovano prenovo kopalnice bodo dela potekala gladko in brezhibno. V roku enega do štirih tednov (odvisno od obsega prenove) vas čaka samo še uživanje v vrhunsko prenovljeni kopalnici.

Pri tem je najpomembnejše, da pred pričetkom v celoti načrtujemo postopek prenove kopalnice. Pomembno je da predvidimo:

 - rušenje obstoječe kopalnice z možnostjo povečave prenove kopalnice v drug prostor

 - napeljava nove vodovodne napeljave in odtokov glede na obstoječo pozicijo in pozicijo po prenovi kopalnice. Pri tem je zelo pomembno da je adaptacija kopalnice izvedena brez neuporabne obstoječe vodovodne napeljave.

 - novo napeljavo inštalacij za ogrevanje kopalnice z možnostjo talnega, stenskega ali stropnega gretja.

- novo napeljavo elektroinštalacij pri prenovi kopalnice za pralni in sušilni stroj, vtičnice, stensko in stropno razsvetljavo ali električno ogrevanje kopalnice z električnim talnim ali stropnim gretjem oziroma radiatorjem.

 - gradbeno-zidarska dela, pri katerih je kvaliteta izvedbe del pri prenovi kopalnic še posebej pomembna, ko gre za kasnejše polaganje XXL dimenzije keramike oziroma keramike večjega formata od 1 m2 .

- polaganje in fugiranje keramike (polaganje ploščic ali mozaika) s predhodnim natančnim 3D izrisom nove kopalnice in pozicijami novih kopalniških elementov, saj lahko le tako prenova kopalnice izpolni naša pričakovanja.

- slikopleskarska in knauf dela, ki pridejo na vrsto pred fino montažo sanitarne keramike in drugih kopalniških elementov, pri katerih naša prenova kopalnice izgubi ves pomen, če niso izvedena natančno s kvalitetnimi materiali. Na koncu pa naša obnova kopalnice dobi še fino montažo vse sanitarne keramike, tuš kabin, radiatorjev, armatur, vseh omaric in pultov ter vseh ostalih potrebnih kopalniških dodatkov, pri katerih pa je pomembno vrtanje odprtin v stensko in talno keramiko pri montaži elementov brez vibracij, s tako imenovanim vodnim vrtanjem odprtin. Le tako bo prenova kopalnice v celoti uspešno zaključena .