prenovljena kopalnica
 

Postopek prenove kopalnice

S skrbno načrtovano prenovo kopalnice bodo dela potekala gladko in brezhibno. V roku enega do štirih tednov (odvisno od obsega prenove) vas čaka samo še uživanje v vrhunsko prenovljeni kopalnici.

Pri tem je najpomembnejše, da pred pričetkom v celoti načrtujemo postopek prenove kopalnice. Pomembno je da predvidimo:

Rušenje

Pri načrtovanju prenove kopalnice obstaja možnost vključitve rušitvenih del, ki vključujejo odstranitev obstoječe kopalnice. Poleg tega pa se lahko prenova kopalnice izkoristi tudi za razširitev prostora preko meja trenutne kopalnice in jo preseli v drug prostor.


Rušitvena dela vključujejo odstranjevanje obstoječih ploščic, stenskih in talnih oblog, kadi, umivalnika, straniščne školjke ter drugih elementov kopalnice. To omogoča odprt prostor za nadaljnje preoblikovanje in razširitev kopalniškega prostora.


Napeljava


  • napeljava nove vodovodne napeljave in odtokov glede na obstoječo pozicijo in pozicijo po prenovi kopalnice. Pri tem je zelo pomembno da je adaptacija kopalnice izvedena brez neuporabne obstoječe vodovodne napeljave.

prenova kopalnice primer 2

prenova kopalnice primer 3

prenova kopalnice primer 4

prenova kopalnice primer 5


  • novo napeljavo inštalacij za ogrevanje kopalnice z možnostjo talnega, stenskega ali stropnega gretja.
  • novo napeljavo elektroinštalacij pri prenovi kopalnice za pralni in sušilni stroj, vtičnice, stensko in stropno razsvetljavo ali električno ogrevanje kopalnice z električnim talnim ali stropnim gretjem oziroma radiatorjem.

Gradbeno-zidarska dela


Pri prenovi kopalnic pogostokrat izvajamo gradbeno-zidarska dela, ki imajo ključno vlogo pri zagotavljanju kakovostne izvedbe projekta. Posebej pomembno je, da so ta dela skrbno opravljena, zlasti kadar nameravamo položiti XXL dimenzije keramike ali keramike večjega formata od 1 m2.


Pri gradbeno-zidarskih delih se osredotočamo na ustrezno pripravo podlage za polaganje keramičnih ploščic. To vključuje pravilno ravnanje s površino, zagotavljanje ustrezne trdnosti in gladkosti, odstranjevanje nepravilnosti ter pravilno izvedbo estriha ali drugih podlag.


Visoka kvaliteta izvedbe gradbenih del je ključnega pomena, saj bo vplivala na trajnost in stabilnost keramičnih oblog ter preprečevala morebitne poškodbe ali poškodbe ploščic v prihodnosti.


Polaganje/fugiranje keramike


Polaganje keramičnih ploščic ali mozaika zahteva natančnost in spretnost. Pomembno je upoštevati pravilno poravnavo, vzorce in izbiro ustreznega lepila ter fugirne mase.


Pravilna priprava površine, izravnava in poravnava podlage so ključni koraki pred samo namestitvijo keramičnih oblog. Pri polaganju je treba upoštevati tudi ustrezno izbiro orodij, da se doseže želeni rezultat.  kopalnica po prenovi

prenova kopalnice primer 7

prenova kopalnice primer 8

prenova kopalnice primer 9

prenova kopalnice primer 10

prenovljena kopalnica
 Fugiranje je naslednji korak po polaganju keramičnih oblog. Uporaba primerne fugirne mase je pomembna za zagotavljanje trajnosti, vodoodpornosti in estetskega videza. Pravilno nanašanje fugirne mase med ploščicami ali mozaikom je ključno, saj se s tem zagotovi tesno zapiranje fug in preprečuje vdor vode ter kopičenje umazanije.

Pred samim polaganjem in fugiranjem keramike je koristno izdelati 3D izris nove kopalnice, ki nam omogoča vizualizacijo končnega rezultata. S tem lahko natančno določimo pozicije novih kopalniških elementov, kot so kopalna kad, umivalnik, straniščna školjka, tuš kabina itd. 3D izris nam omogoča, da si predstavljamo končni videz kopalnice ter preverimo razporeditev in združljivost elementov pred samim izvajanjem prenove.

Pleskarska in zaključna dela


Slikopleskarska in knauf dela, ki pridejo na vrsto pred fino montažo sanitarne keramike in drugih kopalniških elementov, pri katerih naša prenova kopalnice izgubi ves pomen, če niso izvedena natančno s kvalitetnimi materiali.

Na koncu pa naša obnova kopalnice dobi še fino montažo vse sanitarne keramike, tuš kabin, radiatorjev, armatur, vseh omaric in pultov ter vseh ostalih potrebnih kopalniških dodatkov, pri katerih pa je pomembno vrtanje odprtin v stensko in talno keramiko pri montaži elementov brez vibracij, s tako imenovanim vodnim vrtanjem odprtin. Le tako bo prenova kopalnice v celoti uspešno zaključena .

Vas zanima več ali imate kakšno vprašanje? Kontaktirate me lahko na External link opens in new tab or window041225597

prenova kopalnice primer 11

prenova kopalnice primer 13

prenova kopalnice primer 14

prenova kopalnice primer 15

Pogosta vprašanja

prenova kopalnice primer 6