XXL DIMENZIJE KERAMIKE

Pridobljeno znanje od začetka obstoja polaganja keramike, ter nenehno izobraževanje doma kot tudi v tujini sta ključ do uspeha pri polaganju xxl keramike oziroma keramike velikega formata in tudi prednost pred konkurenco, zato je pomembno komu zaupate to še posebej zahtevno nalogo. XXL keramika ima celo vrsto podimen saj skoraj vsak proizvajalec xxl  keramike le-to imenuje po svoje.

Nekateri xxl keramiko imenujejo ultra tanka keramika, spet drugi keramika velikega formata , tretji magnum keramika… Načeloma pa o xxl dimenziji keramike govorimo pri keramiki večji od enega kvadratnega metra oziroma 100 x 100 centimetrov in debelini od 3 do 6 mm.

Formati so prav tako zelo različni od 120 x 120 centimetrov velike keramike pa vse do 160 x 320 cm velike keramike. V povprečju pa se najbolj izvaja polaganje keramičnih ploščic velikega formata v dimenziji 80 x 240 cm in 120 x 240 cm. Seveda pa se same dimenzije in materiali ves čas spreminjajo in izboljšujejo. Zato je polaganje xxl keramike še posebej zahtevna naloga, ki jo lahko zaupate samo mojstru z bogatimi izkušnjami na tem področju. Sam sem se z xxl keramiko srečal v letu 2005, od takrat pa vse do danes pa se nenehno izobražujem tako doma, v sodelovanju z vrhunskimi saloni, ki nudijo xxl keramiko, kot tudi v tujini, saj le tako lahko ostanem v korakom z novimi trendi in materiali potrebnimi za polaganje keramike velikega formata oziroma xxl keramike.

Če sem že pri polaganju naravnega in umetnega kamenja, polaganju klasične keramike in polaganju mozaika omenil, da je priprava podlage zelo pomembna, je pri polaganju xxl keramike oziroma keramike velikega formata še toliko bolj pomembna in znaša skoraj polovico potrebnega dela kot tudi cene polaganja keramike velikega formata. Ne smemo pa tudi pozabiti da je samo polaganje xxl keramike mnogo zahtevnejše od kot polaganje ploščic standardne dimenzije, za kar potrebujemo tudi najboljše stroje oziroma orodje, ki ga je na trgu mogoče kupiti