brušenje xxl keramike
 

Pridobljeno znanje od začetka obstoja polaganja keramike, ter nenehno izobraževanje doma kot tudi v tujini sta ključ do uspeha pri polaganju xxl keramike / XXL ploščic oziroma keramike velikega formata in tudi prednost pred konkurenco, zato je pomembno komu zaupate to še posebej zahtevno nalogo.


XXL keramika ima celo vrsto podimen saj skoraj vsak proizvajalec xxl  keramike le-to imenuje po svoje. Pogostokrat uporabljena poimenovanja: XXL ploščice, polaganje velikih ploščic,  ploščice velikih formatov, itd.


Kaj štejemo kot XXL keramiko?


Nekateri xxl keramiko imenujejo ultra tanka keramika, spet drugi keramika velikega formata , tretji magnum keramika…

Načeloma pa o xxl dimenziji keramike govorimo pri keramiki večji od enega kvadratnega metra oziroma 100 x 100 centimetrov in debelini od 3 do 6 mm.

Ta vrsta keramike je priljubljena za oblaganje velikih površin, kot so stene in tla v prostorih, kot so kopalnice, kuhinje, javni prostori in trgovine. XXL keramika omogoča, da se doseže brezšivno in elegantno estetiko ter zmanjšuje število fug med ploščicami. Poleg tega je zaradi svoje velikosti in trpežnosti primernejša za oblaganje velikih prostorov, saj zmanjšuje število spojev, ki bi lahko povzročali težave s puščanjem vode ali drugimi poškodbami.

polaganje xxl keramike 1

polaganje xxl keramike 2

polaganje xxl keramike 4

polaganje xxl keramike 10

xxl dimenzija keramike primer 11

Formati XXL keramike


Formati XXL ploščic so prav tako zelo različni - od 120 x 120 centimetrov velike keramike pa vse do 160 x 320 cm velike keramike. V povprečju pa se najbolj izvaja polaganje keramičnih ploščic velikega formata v dimenziji 80 x 240 cm in 120 x 240 cm. Seveda pa se same dimenzije in materiali ves čas spreminjajo in izboljšujejo.

Zato je polaganje xxl keramike še posebej zahtevna naloga, ki jo lahko zaupate samo mojstru z bogatimi izkušnjami na tem področju.

Sam sem se z xxl keramiko srečal v letu 2005, od takrat pa vse do danes pa se nenehno izobražujem tako doma, v sodelovanju z vrhunskimi saloni, ki nudijo xxl keramiko, kot tudi v tujini, saj le tako lahko ostanem v korakom z novimi trendi in materiali potrebnimi za polaganje keramike velikega formata oziroma xxl keramike.

  xxl keramika v praksi

polaganje XX keramike 5

polaganje XX keramike 6

polaganje XX keramike 7

polaganje XX keramike 13

polaganje XX keramike 14

xxl keramika v kopalnici


 

Priprava podlage in zahtevnost polaganja ploščic večjih formatov

Če sem že pri polaganju naravnega in umetnega kamenja, polaganju klasične keramike in polaganju mozaika omenil, da je priprava podlage zelo pomembna, je pri polaganju xxl keramike oziroma keramike velikega formata še toliko bolj pomembna in znaša skoraj polovico potrebnega dela kot tudi cene polaganja keramike velikega formata.

Ne smemo pa tudi pozabiti da je samo polaganje xxl keramike mnogo zahtevnejše od kot polaganje ploščic standardne dimenzije, za kar potrebujemo tudi najboljše stroje oziroma orodje, ki ga je na trgu mogoče kupiti

Pri Gradbeništvu Jenko vam z veseljem v celoti uredimo polaganje xxl keramike oz. ploščic večjih formatov.
Kontakt: External link opens in new tab or window041225597

polaganje XX keramike 8

polaganje XX keramike 9

polaganje XX keramike 12